New York

Ursprungligen tänkt som en kort mellanlandning på väg till Turks and Caicos, blev New Yorkvistelsen plötsligt planerat längre.

Flyget gick över Island och Grönland, vilket jag tycker var coolt. Dit vill jag nån gång, kanske framförallt på vintern, tror jag.

Första kvällen knallade vi runt i N.Y och fascinerades. Fascinerande är också att det första jag köpte var på H&M. Hemmavana eller bra sortiment? En stickad tröja i galna färger var det. Det blev också första testet på hur tillämplig momsen är i New York. Enligt vad jag läst är ”tröjor och byxor under 100$ undantagna från sales tax och så verkar det också vara.
Dagen efter testade jag vidare. Dels gav jag min manliga sida en rejäl spark under bältet genom att köpa en herrdoft på Victorias Secret. Moms.
Mat och smågrejer på snabbköp. Moms.
Löpardojor (Asics DS Trainer) för $109. Ingen moms!
En Apple TV i glaskuben. Moms.

Temperaturen sjönk ju längre vår vistelse blev, och vinden kom med den. Första morgonen tog jag en 8km löprunda i rejält varierande vind (lätt bris till styv kuling, uppskattningsvis). Det var läckert. Jag har en liten hatkärlek till att vara uppe innan solen och träna. Den här gången var det mer kärlek. 🙂

Nu är det morgon igen, och uppenbarligen var hatet större än kärleken denna gång, för löpning blev det ingen. Idag står Rockefeller Center på förmiddagsschemat. Ground Zero / finanskvarteren på eftermiddagen!

4 Responses to New York

 1. Jonteponken skriver:

  Suget blev mkt större nu när mina 10-dels hälfter har varit där å fotat. Tänk nu på att erat DNA finns i NYC, kansk ekommer det användas, mkt troligt. SÅ…sov gott på bahama islandias !! 😉 Seriöst..Löpningen i Central Park..YES !!!! du ligger nu om du sprungit 16 km ..kanske..6 km före mig i Central Park löpet… Grattis, du har vunnit en freestyle !!

 2. hjalmarbengtsson skriver:

  Tja! Haha, jag och Sofie antar att det är vi som är dina 10-delshälfter? 😀 Jo, det är klart, vårt DNA finns i NYC, och i passkontrollerna. Alla tio fingrar, foto, frågan varför jag är i USA, vad jag gör, hur jag har betalat för resan osv… Undrar var de sparar allt..
  8+8km blev det. 16 totalt. Ett försprång som kanske låter lätt att ta igen, men omständigheterna kanske gör det knepigt med tanke på att du måste frakta din stjärt över atlanten för att slå det.

  Jag ska gladeligen inkassera min freestyle när jag kommer hem. =)

 3. Oscar Ekstam skriver:

  Det stora äpplet är coolt. Och appropå det så läste jag igenom din länklista och så polarprogrammet för mac, jag som letat efter något bra i evigheter! Superbt!
  Känn dig länkad på min sida förresten.
  Hade!

 4. Vilket stora äpple? ”The Big Apple” eller det faktiska stora äpplet i Apple Store? Båda? Vilken succé!
  iSmartTrain är bra. Akta dig för betaversionerna bara, tråkigt om all träning försvinner plötsligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: